Sömn värdig en kunglighet

Det pratas lite om vår kungafamilj i dagarna. Det är de röda och de liberala partierna som går ut och menar att kungafamiljen, och de traditioner som följer med den, sakta men säkert ska avvecklas. Vi ska leva i en fullfjädrad demokrati och då kan det inte finnas folk som ärver fördelar, titlar och en massa rikedomar. Det är det huvudsakliga argumentet. 

Trams med kungafamilj

Sverige är inte det enda landet som har en kungafamilj, men de flesta länder har faktiskt slopat konceptet och det få rmedges att det känns lite barnsligt att hålla fast vid dessa sagolika traditioner. Det lär dock ta ett tag innan monarkin försvinner, det svenska folket gillar att ha en kund och en drottning och våra kungligheter är förhållandevis "likeable".

Jag funderade lite på hur deras liv ser ut. När vaknar de om morgnarna? Vad sover de i för sängar? Vad äter de till frukost och hur planerar de inför julen? Det känns som att deras liv är av helt annan art än våra, men det kanske inte är så?

Sover kungen i en kontinentalsäng?

Jag ska själv köpa ny säng och har kollat runt i vad som känns som en evighet. Jag har fastnat för kontinentalsängar och kan absolut tänka mig att det är just en säng av det slaget som kungen faktiskt sover i. Den känns superlyxig! För er som inte vet så kontinentalsängar de sängar med endast huvudgavel, oftast klädd i tyg. Se bilden till detta inlägg. Det finns massor av fina kontinentalsängar och andra sängar på wegot.se.

26 Nov 2016