Smart sälja fakturan

Alla som någon gång har varit egenföretagare vet vilken enorm frihet det innebär att vara sin egen. Det är bara du som bestämmer. Blir det för lite likvider, är det bara att jobba mer. Vill du ha mer semester är det bara att plocka ut den när du själv vill – såvida inte uppdragsgivaren kräver annat. En fälla är givetvis att man jobbar för mycket - eller för lite. Så är det. Den som inte gillar sin chef borde bli egen. Så har man ingen att skylla på ifall man inte trivs med jobbet!

Egenföretagare har stort ansvar

Det är både märkligt, men samtidigt fullt naturligt att ditt företag mår ungefär som du mår. Är du inte på topp är heller inte ditt företag det. Mår du däremot kanon går ditt företag som på räls. Just de företagsledare som är framgångsrika har ett stort eget driv. Det finns knappt något som stoppar dem. De är ofta envetna, på gränsen till det jobbiga. De ser bara möjligheter där andra ser begränsningar. Ofta är de mycket uppfinningsrika på att hitta kreativa lösningar just där andra går bet. Allt det sammantaget gör att många egentligen behöver lägga all sin energi på det som de är bäst på.

Sälj dina fakturor!

Då kan det vara bra att se till att inte lägga energi på att ta hand om företagets fakturor. Du kan enkelt lägga dem på företag som ägnar sig åt fakturaköp som du till exempel kan hitta på nätet, med adressen: invoice.se. Varför inte? Det är ett enkelt sätt att bli av med det som kan krångla, och du vill ju ha en bra relation med dina kunder och uppdragsgivare, eller hur?

 

1 Sep 2017