Hur kommer det att gå i valet egentligen?

I höst är det ju åter dags för val och det är upp och ner vilka partier som kommer att komma med i riksdagen eller inte. Det finns de som tror att det kommer bli stora förändingar och att vissa partier kommer att få bättre resultat än vad de fått tidigare val. Det kan ge ett nytt perspektiv till saker och ting. Det är inte alltid lätt att veta vad man ska rösta på. Inte alla har full koll på vad de olika partierna står för. Om man är osäker så kan man göra valkompassen som du hittar här. Det kan ge dig en fingervisning om vad du ska rösta på.

Vem vinner valet?

Ofta så är det en mängd olika personer som sitter och diskuterar sånt, vem som kommer att vinna valet. Det är inte ovanligt att det på olika odds-sidor går att se vad folk tror. Senaste sådan undersökning visar att online-spelare tror att det kommer stå mellan SD och S. Mer om det kan du läsa här på Aftonbladet. Sen huruvida de har rätt eller inte, det återstår att se!

Glöm inte att rösta

Även om du känner att du inte vill rösta alls, så gå dit och lägg i såfall en blank röst. Det är viktigt att vara med i valet oavsett vad man röstar på eller om man inte vill välja något parti. Så missa inte att gå och rösta i september när det är dags. 

28 Jun 2018